ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/6

 

 

ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πάρου συνεδρίαση του φορέα μας, με την παρουσία του αερολιμενάρχη Πάρου Κωνσταντίνου Λεοντίδη και τεχνικών συμβούλων μας.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσουμε τον προγραμματισμό της δημιουργίας των εγκαταστάσεων.

 

Αφού παρουσιάστηκαν όλα τα επιμέρους θέματα που ανακύπτουν στην πορεία του έργου, ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον αερολιμενάρχη Πάρου για τις απαιτήσεις του τόσο σύνθετου αυτού εγχειρήματος και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι εφικτή και με τη δική του συμβολή, όπου αυτό είναι δυνατό, η λειτουργία του νέου αεροδρομίου με τη δημιουργία των εγκαταστάσεων που ήδη έχει εγκρίνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τις αρχές του 2016. Απαραίτητη σε κάθε περίπτωση παραμένει η επιμέρους έγκριση κάθε μελέτης που θα συντάσσεται από την Υ.Π.Α. Για το λόγο αυτό πρέπει άμεσα να αναθέσουμε τη σύνταξη προμελέτης, οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής τόσο για το κτήριο με τον πύργο ελέγχου, για την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε άμεσα να εγκριθούν από την Υ.Π.Α., με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των επιμέρους μελετών και την έγκριση αυτών το Σεπτέμβριο του 2015. Εν τω μεταξύ ο Δήμος Πάρου προγραμματίζει έργο διευθέτησης του οδικού δικτύου προς το αεροδρόμιο και η ΔΕΥΑ Πάρου τη σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, ώστε να υπάρξει ετοιμότητα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.

 

Τέλος αποφασίστηκε η πρόσκληση μελετητικών εταιρειών, εξειδικευμένων στο αντικείμενο να μας υποβάλουν προσφορές με δεσμευτικό χρονικό ορίζοντα, ώστε σε συνεργασία με την Υ.Π.Α. (με τη οποία θα ενταθεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία) να συνταχθούν κα να εγκριθούν οι απαραίτητες μελέτες που έχουν υποδειχθεί από την Υ.Π.Α. και να αρχίσει το κατασκευαστικό κομμάτι. Η πρόσκληση αυτή είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενη μελετητική εταιρεία, ενώ κριτήριο για την ανάθεση θα αποτελέσει η εμπειρία σε σχετικά έργα και η κατώτερη δυνατή τιμή.

 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει καταστεί σαφές είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο εγχείρημα και η συμπαράσταση του κοινού, απλών πολιτών και επιχειρηματιών, που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια και οι προσφορές που καθημερινά εκδηλώνονται για την υλοποίησή του. Αυτή η στήριξη μας ενθαρρύνει και μας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι θ’ ανταπεξέλθουμε όλοι μαζί, γιατί το έργο αυτό δεν ανήκει στο φορέα αλλά σε όλη την Πάρο και οι πολλαπλασιαστικές του επιδράσεις θα έχουν επίδραση σε όλους μας, ακόμα και αν για τους λόγους τους διαφωνούν με το εγχείρημα.

 

 

 

Πάρος, 8 Ιουνίου 2015

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΚΕ

 

Πείτε μας αυτό που θέλετε

Joomla forms builder by JoomlaShine

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ.2284051028 - 6944725896

emailinfo@paros-newairportsupporters.gr
parosnewairport@gmail.com

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com